Kokkolan kh kävi kylässä

Ensimmäistä kertaa järjestettävän Arvon Kuntoajon osanottajat voivat pitää tauon Ullavan kirkonkylän uudella kaupalla 2. heinäkuuta. Näin lupasivat Ullavan Palveluosuuskunnan Reino Herlevi ja Kati Jylhä kansliapäällikkö Timo Mämmille maanantaina.

Mämmi, kaupunginjohtaja Antti Isotalus, yhteysjohtaja Jouko Klemola, kaupunginlakimies Ben Weizmann  ja Kokkolan kaupunginhallitus tutustuivat osuuskunnan ja tulevan M-marketin toimintaan ja tiloihin ennen Ullavassa pitämäänsä kokousta. Vieraille esittäytyivät myös myymälänhoitaja Liisa Virkkala ja myyjä Arja Videnoja, joiden lisäksi kauppaan on päätetty palkata kaksi muuta myyjää.

Kristillisten Bjarne Kallis oli kiinnostunut alueen asukaspohjasta ja postipalveluista sekä kysyi perusteita osuuskuntatoimintamallin valinnalle. Reino Herlevi kertoi, että kirkonkylän seudulla on noin 500 asukasta, ja kivenheiton päässä ovat muun muassa kaikki kaupungin palvelupisteet: terveysasema, aluetoimisto, koulu sekä päivähoito-, kehitysvamma- ja vanhuspalvelut.  Siksi Kälviän Apteekki oli luonteva yhteistyökumppani, osuuskuntahallituksen jäsenet totesivat. Muista oheispalveluista, kuten postipalveluista, neuvotellaan.

- Samoihin tiloihin on tulossa paljon eri palveluita, ja siksi uskon, että kaupasta tulee toimiva, vakuutti Ullavan Osuuspankin toimitusjohtaja Jarmo Hätälä.

- Osuuskuntamallin tavoitteena on sitouttaa asukkaat ja ennalta ehkäistä mahdollista kateutta. Osuuksien määrästä riippumatta kaikki osuuskunnan jäsenet ovat keskenään tasa-arvoisia. Sadan euron osuusmaksu saa jäsenet käyttämään oman kaupan palveluita; samalla se on eräänlainen tae siitä, että jäsenten toiveita kuunnellaan ­– on jo kuultu, muun muassa aukioloaikoja suunniteltaessa, Kati Jylhä totesi.

Reino Herlevi huomautti, että kauppa palvelee paljon kirkonkylää laajempaa aluetta.

- Jotkut jäsenistä ovat vannottaneet muille, että nyt sitten käytätte vain oman kaupan palveluita. Minä en sano niin. Kaupasta tehdään niin hyvä, että sitä kannattaa käyttää.

This entry was posted in Ei kategoriaa. Bookmark the permalink.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>