Ullavan kirkonkylän seutu sai Palveluosuuskunnan

Ullavan kirkonkylän seudun asukkaat perustivat maanantai-iltana Ullavan Palveluosuuskunnan turvaamaan ja parantamaan Ullavan kirkonkylän seudun ja koko Ullavan palveluita. Ullavan aluetoimistolla järjestettyyn perustamiskokoukseen osallistui 21 perustajajäsentä Alikylältä, Herlevistä, Jääskästä, Norpasta, Sepän kylältä ja Ullavan kirkonkylältä.

Perustava kokous nimesi hallitukseen Reino Herlevin, Marja Korkeakankaan, Susanna Lakanahon ja Kati Jylhän. Hallitus järjestäytyi heti perustamiskokouksen jälkeen ja tulee tarvittaessa kutsumaan kokoonpanoonsa vielä uusia jäseniä.

Uuden osuuskunnan tavoitteena on saada kirkonkylälle kyläkauppa oheispalveluineen mahdollisimman pian. Neuvottelut yhteistyöstä kauppaketjujen ja muiden palveluntuottajien kanssa sekä kauppakiinteistövaihtoehtojen selvittämiseksi on aloitettu kyläkokouksen valtuuttaman kauppaselvitystyöryhmän toimesta, ja työtä jatketaan nyt osuuskunnan hallituksen voimin.

Ullavan Palveluosuuskunnan toimintaa tullaan esittelemään kirkonkylän seudun asukkaille kevään aikana yleisötilaisuudessa. Osuuskunta käynnistää myös aktiivisen jäsenhankinnan.

Osuuskunnan varsinainen osuusmaksu on sata euroa. Sen lisäksi yksityishenkilöt ja yhteisöt voivat lunastaa samansuuruisia vapaaehtoisia osuuksia. Perustavassa kokouksessa lunastettiin jo ensimmäiset 35 osuutta, ja hallituksen puheenjohtajaksi valittu Reino Herlevi luottaa siihen, että jäsenhakemuksia voidaan heti ensimmäisten viikkojen aikana kopioida moninkertainen määrä lisää.

Ullavan Palveluosuuskunnan hallitus
Pj Reino Herlevi, p. 050 564 8855

Osuuskunnan perustajat kokoontuivat yhteiskuvaan.
This entry was posted in Ei kategoriaa. Bookmark the permalink.

Comments are closed.